+ 385 22 / 217 - 113     rra@rra-sibenik.hr     + 387 39 / 681 - 631     info@herag.ba  
Compete Plamet
RAZVOJNA AGENCIJA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE
Velimira Škorpika 6,22000 Šibenik, HR
RAZVOJNA AGENCIJA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE
Blidinjska 1,88240 Posušje, BiH
Općina Posušje
Fra Grge Martića 30, Posušje, BIH

U okviru projekta COMPETE PLAMET u Mostaru održana Druga radionica Mreže znanja za područje BIH i Prekogranični susret poduzetnika i institucija

13.04.2018. godine u sklopu sajma gospodarstva u Mostaru održana je druga radionica Mreže znanja i Prekogranični susret dionika Mreže znanja na projektu COMPETE PLAMET.

 

 

Druga radionica Mreže znanja za područje Zapadnohercegovačke Županije obrađena je kroz 2 tematske cjeline:  1) Definiranje strateških ciljeva u sektoru metala i plastike u ŽZH i 2) Definiranje najvažnijih aktivnosti za povećanje konkurentnosti u sektoru metala i plastike u ŽZH. Na radionici su također predstavljeni i rezultati prikupljenih podataka za SWOT analizu i Misiju & Viziju.

Tema prekograničnog susreta dionika mreže znanja bila je: „Uloga obrazovnih i znanstvenih institucija u stvaranju uvjeta za povećanje konkurentnosti gospodarstva u sektoru metala i plastike“. Ravnatelj JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG gosp. Ivan Jelčić pozdravio je sve nazočne, te izrazio zadovoljstvo što su svi prepoznali važnost ovog događaja i prekogranično povezivanje poduzetnika iz sektora metala i plastike. Gosp. Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta također je pozdravio sve nazočne, predstavio glavne aktivnosti djelovanja ministarstva te izrazio podršku projektu COMPETE PLAMET. Važne prezentacije na ovu temu održali su predstavnici Srednje strukovne škole Posušje - gosp. Mario Knezović, ravnatelj, i gosp. Ivica Vranješ, predstavnik Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, gosp. Emil Mačukat, predstavnik Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zagreb – gosp. Ivan Juraga i predstavnik IRI centra d.o.o. – gosp. Goran Pavlov.

Voditelj radionice i prekograničnog susreta bio je mr.sc. Zrinski Pelajić, vanjski stručnjak na projektu

U organizaciji JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i HGK Šibenik 19 poduzetnika (koji posluju u sektoru metala i plastike) i predstavnika instiucija iz Šibensko-kninske županije sudjelovalo je u prekograničnom događaju u Mostaru.

Projekt Compete Plamet se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri. 

Projekt provodi JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG u suradnji sa partnerima Općinom Posušje i Razvojnom agencijom Šibensko kninske Županije.

 


  Objavljeno: 16.04.2018, 14:55
JURA Å ibenik
Općina Posušje
HERAG
Copyright © 2024 • www.rra-sibenik.hr • www.rra-sibenik.hr • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja